Allergener: Laktose og melk
4 porsjoner
350 g champignon eller blanding av ulike matsopper
4 sjalottløk
40 g smør
8 dl hønsebuljong (utblandet)
1 dl matfløte
1 del crème frache
1 ss maisennamel
salt
1. Børst soppen ren, eller vask den under rennende kaldt vann, og kutt den i små biter.
2. Rens løken og kutt den i små biter. Smelt smøret i en stor kasserolle og tilsett oppkuttet løk og sopp.
Krydre med salt og pepper.
3. La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca 8 minutter.
4. Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterligere 10. minutter. Tilsett fløten. Rør créme fraishe. eggeplommen og maisstivelsen sammen og pisk det inn i suppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.